Zakelijke arrangementen

Bruiloft arrangementen

Familie/groeps arrangementen

correspondentieadres

Holland River Tours
Binnenkant 1 
1011 BG Amsterdam

Tel: +31 (0)20 4205015
Mail : info@hollandrivertours.nl

twitterfacebook

Zaanse Schans

  • Amsterdam Marina (ligplaats)
  • Muziekgebouw aan het IJ 
  • Zaanse Schans

Varen op de Zaan

Ontdek de omgeving van de Zaan vanaf het water aan boord van de Viking. We varen via het levendige IJ, langs de moderne en historische panden, over het Noordzeekanaal naar de Zaan. 

Richting de Zaanse Schans

Varend met de Viking langs de Zaan ziet u veel industrieel erfgoed. Vooral de cacao-industrie is rijk vertegenwoordigd. Natuurlijk kunt u niet zonder een bezoek aan de befaamde molens van de Zaanse Schans. Deze molens dragen illustere namen als De Bonte Hen, De Schoolmeester en De Bleeke Dood. Veel van de molens zijn ook te bezichtigen op de maaldagen.

Wat is de Zaanse Schans?

Bij varen op de Zaan komt u natuurlijk voor de Zaanse Schans. Dit is een authentiek buurtje in de gemeente Zaanstad, gelegen aan de Zaan, pal tegenover Zaandijk en naast de Julianabrug. Het is een bekende openluchtattractie waar jaarlijks circa 900.000 bezoekers naartoe komen. De Zaanse Schans is opgezet met de bedoeling het historisch erfgoed te bewaren. Aan u om te zien of dit is gelukt!

Wat vindt u op de Zaanse Schans?

Tussen 1961 en 1974 werden vele oude gebouwen uit de Zaanstreek naar de Zaanse Schans gebracht en in oorspronkelijke staat hersteld. De molens die er al stonden, werden gerestaureerd. Tijdens de vaartocht op de Zaan kunt u onder andere de volgende bouwwerken bezoeken: 'De Kat' (de enige verfmolen ter wereld), het Zaans Uurwerkmuseum, het Bakkerijmuseum, de stijlkamer met oude klederdracht, een scheepswerf, klompenmakerij, kruidenierswinkel (de replica van de eerste Albert Heijn-winkel) en de kaasmakerij.

correspondentieadres

Holland River Tours
Binnenkant 1 
1011 BG Amsterdam

Tel: +31 (0)20 4205015
Mail : info@hollandrivertours.nl

twitterfacebook

NAAR BOVEN