Rondvaart IJsselmeer

Wilt u een rondvaart maken over het IJsselmeer met uw collega’s, relaties, vrienden of familie? Met Margaretha partyjacht vaart u met maximaal 35 personen vanuit Amsterdam, Muiden of Weesp over een gedeelte van het IJsselmeer. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan forteiland Pampus.

Het IJsselmeer

Het IJsselmeer is ontstaan door het afdammen van een deel van de Zuiderzee met de Afsluitdijk, welke gereed was in 1932. Het andere deel noemen we de Waddenzee. Het IJsselmeer is met een oppervlakte van 1100 km² het grootste meer van Nederland.

Tijdens de vaartocht ‘Groot Amsterdam’ neemt Partyjacht Margaretha u mee over een gedeelte van dit grootse water. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan forteiland Pampus.

Pampus

Het forteiland Pampus is gelegen binnen de gemeente Muiden. Het fort werd gebouwd in de periode van 1887 tot en met 1897 en was bedoeld om samen met het vuurtoreneiland bij Durgerdam en de batterij bij de Diemer Zeedijk de ingang van het IJ te beschermen. Na verloop van tijd raakte het buiten gebruik. Om het Fort te redden van verder verval, is in 1986 stichting Pampus opgericht. Kort daarop zijn het eiland en bijbehorende vestingwerken opengesteld voor bezichtiging. Ook u kunt Pampus bezoeken. Vraag er naar als u een van onze tochten boekt.

Het Forteiland is (tussen 1 april tot en met 31 oktober) geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur. Let op: het eiland is dus op maandag gesloten!

Tip: rondleiding over het eiland en door het fort

Gerelateerde links

 

 

 
Holland River Tours, Joomla templates by BlanCom web