Zakelijke arrangementen

Bruiloft arrangementen

Familie/groeps arrangementen

correspondentieadres

Holland River Tours
Binnenkant 1 
1011 BG Amsterdam

Tel: +31 (0)20 4205015
Mail : info@hollandrivertours.nl

twitterfacebook

Varen op de vecht

Varen op de Vecht

Wilt u varen op de Vecht met bijvoorbeeld uw collega’s, relaties, vrienden en/of familie? Stap aan boord van ons prachtige klassieke Viking Partyjacht, en vaar met maximaal vijfendertig personen over een van de mooiste rivieren in Nederland; de Vecht. Deze begint bij Utrecht en mondt uit bij Muiden in het IJmeer. U kent vast wel de beelden van luxe buitenhuizen met theekoepeltjes van de welgestelde stedelingen van weleer? Zij lieten voor hun uitstapjes deze leuke 'optrekjes' bouwen in de landelijke omgeving van de Vecht.

Varen op de vecht vanuit Muiden of Weesp

Het varen op de Vecht kan beginnen in het vestingstadje Muiden met zijn schilderachtige haven. Of in het historische stadje Weesp. Het zuidelijke deel van de Vecht biedt adembenemende uitzichten en een natuur die zo typerend is voor 'waterland'. De Vecht is een van de weinige rivieren waarbij het water soms (gedeeltelijk) de rivier óp stroomt. Dit komt doordat het water in het IJsselmeer aanzienlijk hoger staat dan dat van de Vecht bij de sluis in Muiden. Alleen bij heel hevige regen stroomt de rivier wel gewoon naar de monding toe. Tijdens het varen op de Vecht geniet u van de prachtige omgeving en van alles dat wij u aan boord van Margaretha Partyjacht bieden.

Schilderachtig Muiden

Het schilderachtig stadje Muiden ligt zowel aan het IJsselmeer als aan de Vecht. De rivier de Vecht loopt dwars door de stad en eindigt bij de zeesluis. Hier vindt u het gezellige terras van 'Ome Ko’. Bij de vaartocht ‘Groot Amsterdam’ komen wij met de Margaretha hierlangs. Muiden is vooral bekend om het Muiderslot en haar eveneens bekende bouwheer graaf Floris V. Zowel het middeleeuwse kasteel, als het voor de kust gelegen forteiland Pampus zijn een bezoekje waard! Muiden maakte vroeger deel uit van de (Nieuwe) Hollandse Waterlinie. Vanaf 9 januari 1901 behoorde deze oude stad tot de Stelling van Amsterdam.

Historisch Weesp

Het historische Weesp ligt aan de Vecht en wordt bezocht tijdens de vaartocht ‘Groot Amsterdam’ en uiteraard tijdens het varen over de Vecht. Het stadje telt vele monumenten, zowel aan de oever van de Vecht als in de prachtig gelegen binnenstad. Naast het monumentale stadhuis, de Grote Kerk en korenmolen De Vriendschap zijn er diverse musea te bezichtigen.

Kies het arrangement dat het beste bij uw wensen past of vraag direct een offerte aan op maat!

Vrijblijvende offerte aanvraag

correspondentieadres

Holland River Tours
Binnenkant 1 
1011 BG Amsterdam

Tel: +31 (0)20 4205015
Mail : info@hollandrivertours.nl

twitterfacebook

NAAR BOVEN